Mon. Jul 6th, 2020

Macam Mana Nak Join Copytrade? Ini Prosedurnya!

3 min read
Kongsikan artikel ini

Ada yang tanya pada team AJL macam mana nak join copytrade ni..
Ada juga yang terpinga-pinga macam mana prosedur nak join ni?

Meh sini kami bagitahu anda bagaimana utk join copytrade #algogold kami ni..

Step by Step:

1. Jika anda whatsapp, kami akan minta anda isi form ini https://forms.gle/VHNwEV4m7kMmJrGm7 sbb dalam form ni dah bagitahu mengenai copytrade supaya anda tak salah faham mengenai copytrade.

2. Bagi yg dah isi form, admin akan hantar 1 mesej berkenaan senarai engine seperti ini https://forms.gle/jq8ZAHMaffHjYiGDA. Jadi anda boleh baca dan fikirkan dgn tenang yg mana satu pilihan engine yg menjadi pilihan hati anda. Dah decide? Dah tahu nak follow engine mana? Dan juga dah tahu segala serba serbi risikonya? Dan minat??

3. Anda boleh buka akaun terus jika dah minat utk join dgn buka di sini https://tifia.com/?uid=4990808219. Tapi macam mana pula yg dah ada akaun ni? Anda boleh request dgn broker utk letakkan referral UID 4990808219.

4. Apa lagi langkah seterusnya?? Bila anda dah buka akaun, segalanya terletak pada kecepatan anda. Bagi yg masih blur macam mana nak buka akaun, kami ada step utk anda. Anda boleh tengok guideline buka akaun, copytrade dan siap contact LD di sini https://forms.gle/zeEAqtvines4dHTF6

5. Anda dah buka akaun, akaun anda dah verified. Kiranya anda dah settle kan upload semua dokumen dan broker pun dah sahkan. Anda boleh terus buka akaun trading. Haa.. part yg ni kena take note. Pastikan anda buka akaun trading mengikut engine yg anda nak follow. Macam mana tu?

6. Jika anda pilih nak follow engine SemerahPadi, anda kena buka akaun Start(micro). Jika nak follow engine DemiMasa $200 anda kena buka akaun Start(micro). Jika anda nak follow engine DemiMasa $500 anda kena buka akaun CLASSIC. Jika anda nak follow PheonixBangkit anda kena buka akaun CLASSIC. Sebenarnya dalam form yg awal kami bagi tentang engine copytrade tu dah ada dah setiap engine bagitahu akaun tu akaun apa..

7. Dah buka akaun trading, maka bermulalah proses utk anda copytrade. Jadikan akaun trading yg anda dah buka tu sebagai akaun investor dan pilihlah nama TRADER tu engine yg anda nak follow. Setting seterusnya adalah atas pilihan anda. Anda nak copy full size atau pun tidak. Jika anda nak follow bulat2 kami, anda boleh letak full size 1 to 1. Tapi jika anda takut, anda boleh allocate kan ikut yg anda inginkan. Nak letak lot size yg tetap pun boleh. Atau anda nak letak limit ekuiti stop detach pun boleh. Sebab ia akaun anda kan..

8. Lepas dah make it investor dan dah copy engine, anda boleh lihat semula status akaun anda sama ada active atau tak. Atau anda boleh login akaun trading anda di MT4 fon dan lihat sebarang entry atau position. Jika dah ada entry maksudnya dah start lah tu. Jika tak ada, harapkan bersabar sebab engine belum triggered signal baru lah tu.

9. Ada yg tanya kalau nak stop macam mana. Anda boleh detach terus dari akaun kami atau tekan pause by investor di setting akaun anda sendiri.

10. Kalau dah profit apa nak buat? Anda boleh transfer profit tu masuk akaun anda yg lain spt akaun PROFIT yg memang tersedia dlm list akaun anda apabila anda buka akaun. Dah cukup amount, anda boleh keluarkan semula masuk ke bank.

Begitulah prosedurnya.. Maaflah posting kali ni agak panjang.. Tapi kami harap penerangan ini dapat membantu anda memahami macam mana caranya untuk anda join copytrade kami ni..

Harapnya adalah yg sudi baca sampai habis ni..he he