14 April, 2024

Nak Minimakan Lost & Nak Profit Konsisten?

2 min read
Kongsikan artikel ini

Dapat Minimakan Lost Memang Best!

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Sememangnya dalam dunia trading, trader tidak akan terlepas daripada mengalami kerugian. Namun, sebijak mana trader mampu untuk mengawal risiko kerugian dan meminimakan risikonya?
.

Mungkin bagi anda ianya terlalu sukar. Ya.. Ia sememangnya sukar bagi anda yang tidak mempunyai ilmu yang secukupnya mengenai dunia trading. Anda tidak boleh berharapkan kepada keuntungan yang banyak pada hari ini dan kemudian rugi yang banyak pada hari esok. Ini bukanlah ciri-ciri trader yang bagus dan berjaya.

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Anda harus memikirkan bagaimana dan apa yang perlu anda lakukan bagi mendapat keuntungan yang konsisten selalu dan kerugian yang tidak terlalu tinggi. Walaupun trader tidak dapat lari dari mengalami kerugian namun trader mampu untuk mengurangkan nisbah kerugian ke tahap paling rendah.
.

Haa.. macam mana tu? Jika anda benar-benar ingin mengetahui bagaimanakah caranya, anda boleh menghadiri program yang dianjurkan oleh kami ini.
.

Trade Gold For Money (TG4M)!!

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis
.

Program ini merupakan salah satu platform untuk anda mengetahui cara, sistem dan teknik trading yang betul. Mungkin sebelum ini anda sudah mempunyai teknik trading tersendiri, tetapi mungkin anda kekurangan sesuatu yang menyebabkan anda sentiasa lost dalam trading.
.

Anda sendiri boleh lihat pada salah seoran gpeserta kami ini. Jika dahulu, Tuan Wan Azani selalu mengalami kerugian di dalam trading gold beliau. Memang ada keuntungan yang diperolehi pada awalnya, namun selepas itu keuntungannya telah dimamah oleh kerugian pula. Dan secara keseluruhannya beliau lebih banyak rugi berbanding untung.
.

Tuan Wan Azani telah membuat tindakan dengan mengikuti sesi Coaching TG4M bersama Ir Sofian selama 3 bulan dan apa yang perolehi kini setelah tamat sesi Coaching TG4M ini sangat memeranjatkan.

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Beliau telah membuat keuntungan sebanyak hampir RM9,000 hanya dalam tempoh 3 bulan sahaja. Apa yang paling menyeronokkan, beliau telah mengeluarkan RM4,000 lebih untuk hari raya beliau. Amacam?? Syok tak?
.

Banyak yang Tuan Wan Azani belajar daripada sesi Coaching TG4M bersama Ir Sofian. Selain tips yang diberikan oleh Ir Sofian, beliau juga telah memperbaiki taraf level trading beliau. Jika dahulu beliau selalu masuk banyak posisi dalam pasaran dan mengalami kerugian. Kini, beliau hanya masuk 2 ke 3 posisi dan kesemuanya ditutup dengan profit.
.

Tak ada yang mustahil dalam dunia trading ini walaupun umur Tuan Wan Azani sudah semakin menjangkau 50-an. Walaupun pada mulanya beliau ‘zero’ dalam trading, kini beliau semakin mahir membaca chart gold, mengetahui arah tuju atau trend gold market dan mengetahui bilakah masa ‘entry’ terbaik dalam pasaran.
.

Jom dengar apa kata beliau:

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis
.

Sangat memberansangkan apa yang dikatan oleh Tuan Wan Azani. Sekiranya anda juga turut merasakan semangat yang berkobar-kobar untuk capai apa yang peserta ini capai, jom daftar sekarang!!
.

Sampai bila anda mahu melihat kejayaan orang lain? Jom bina kejayaan anda pula..
.
.

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

About Author