16 June, 2024

Mencari Platform Untuk Belajar Trading?

2 min read
pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis
Kongsikan artikel ini

Nak Belajar Ilmu Trading?

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Perkembangan dunia trading semakin meluas kini hingga Malaysia juga turut sama menerima tempiasnya. Semakin ramai anak muda melibatkan diri dalam dunia trading kerana mereka mula nampak yang trading ini memang dapat menjana pendapatan sampingan mereka.
.

Namun, apa yang menjadi salah pada langkah mereka adalah apabila mereka terburu-buru melompat masuk ke dunia trading tanpa membuat persediaan atau persiapan ilmu. Akhirnya hanya kerugian dan perasaan kecewa hampa yang mereka perolehi.

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Siapakah yang bersalah dalam hal ini?
.

Adakah mereka ingin menyalahkan dunia trading? Atau mereka ingin menyalahkan broker?
.

Oleh itu, kami di Akademi JL berusaha untuk mendidik dan mengajar anak muda di luar sana tentang ilmu trading. Memang dunia trading membolehkan anda buat duit senang-senang aje. Tapi, anda perlu patuhi akan syarat-syarat dan peraturan di dalamnya jika ingin menjadi trader berjaya.
.

Ya.. Dalam apa jua perkara yang kita lakukan, jika tidak mengikut landasannya maka kita akan tersasar dari jalan sebenar. Begitu juga dengan trading. Anda perlu tahu teknik apakah yang anda perlu gunakan bagi mengetahui hala tuju pasaran. Anda juga perlu tahu bagaimana untuk mengurangkan risiko kerugian dan memaksimakan keuntungan.
.

Mungkin ada di antara rasa tidak perlu tahu semua itu. Tapi bagi anda yang ingin dapatkan ‘guidance’ yang betul. Anda sangat dialu-alukan untuk menyertai program yang kami anjurkan. Pasti anda tidak akan rasa satu kerugian untuk mempelajari ilmu yang betul tentangnya.
.

Program Trade Gold For Money (TG4M)!!!

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

Lihat sahaja salah seorang peserta TG4M kami yang baru sahaja turut serta join program TG4M kami pada awal tahun ini. Beliau sanggup mengambil keputusan berhenti kerja kerana ingin menjadi trader sepenuh masa. Baginya apa guna bekerja tapi tiada masa langsung dengan keluarga tercinta.
.

Oleh kerana menjadi trader akan membolehkan beliau mendapat wang sambil mempunyai masa terluang bersama keluarga, maka ‘burning desire’ beliau begitu kuat untuk mempelajari ilmu trading yang betul. Beliau telah mengikuti Sesi Coaching TG4M bersama Ir Sofian yang berjalan selama 3 bulan. Dan banyak yang beliau telah pelajari sepanjang tempoh pembelajaran tersebut.
.

Jom dengar apa kata peserta ini:

pelaburan emas, gold investment, gold trading, technical analysis

.

Memang benar dalam dunia trading ni memang ada untung dan ada rugi. Tapi sebagai trader yang berilmu, anda harus tahu bagaimana untuk mengawal risiko kerugian anda.
.

Apa yang menjadi asas kepada seorang trader berjaya adalah bagaimana mereka mengawal 3M mereka. Selagi mana anda berpegang dan berpaksi pada 3M ini, pasti anda akan memperolehi kejayaan di dalam dunia trading.
.

Dan sekiranya anda tidak berpegang kepada 3M ini, selagi itu trading anda akan selalu mengalami kerugian. Jom ubah cara pemikiran anda tentang dunia trading. Jom dapatkan ilmu yang betul dari pakar.
.
.

Dapatkan Sekarang

About Author