14 April, 2024

Rahsia Komputer Saya Jadi ATM Machine

2 min read
Kongsikan artikel ini

Berikut adalah sedutan posting dari page IrSofianFan.
.

Percaya Atau Tidak?

Kalau ianya keluar dari mulut kami, ramai orang akan kata yang saja-saja nak bagi gempak ! Tapi jika ianya keluar dari mulut ‘silent trader’ yang kami cungkil mulutnya untuk share perkembangan, peningkatan dan hasil, mustahil ianya adalah palsu kan!
.

Inilah hakikat yang berlaku kepada seorang atlet Iron Man (aktiviti lasak berenang – berbasikal – berlari) yang juga seorang usahawan perunding wasiat. Beliau adalah En. Nawawi Osman.
.

ir sofian akademi jl kisah kejayaan nawawi alumni tg4m

Sebagai seorang perunding, masa beliau ditentukan oleh appointment dengan client dan menceburi aktiviti bersukan adalah antara sebab utama untuk beliau release tension dan memunafaatkan masa beliau.
.

‘Saya join program saham sebelum ini, kemudian saya stop kerana saya rasakan ianya tidak serasi dengan jiwa saya,
Selepas itu saya mencari-cari guru yang boleh membantu saya untuk mencari wang sambilan mengikut masa luang saya.
.

Saya bersyukur banyak-banyak kepada Allah SWT kerana bila saya sertai program Trade Gold For Money anjuran Akademi JL. Ir Sofian bagaikan telah menghadiahkan kepada saya sebuah ATM machine yang saya boleh gunakan bila-bila masa’
.
.

Kami listkan 5 perkara yang ditekankan oleh Tuan Nawawi :

1) Ramai orang asyik mengeluh kerana sempit dengan gaji yang tidak cukup tiap-tiap bulan tapi mereka tidak mahu mencari alternatif untuk keluar dari kepompong dan kemelut mereka.
.

2) “Ramai orang pelik melihat saya boleh boleh berenang 3.8 km tanpa penat, tapi bagi saya ianya mudah aje! Bila saya nampak Ir buat analisa dan trade, sempoi aje tapi pada payahnya!!!!”
.

3) Beliau mengambil pendirian bahawa untuk berjaya, kena belajar dan perlukan guru yang betul untuk membimbing.
.

4) Pada Aidilfitri tahun 2016, beliau withdraw dari ‘ATM machine’nya RM 28,000.00 untuk nak sambut raya sakan dan bukan dari poket money nya sendiri. ATM ini adalah hanya komputer. Menarik bukan.
.

5) Beliau juga berkongsi bahawa kerugian itu pasti, tapi orang yang cerdik adalah orang yang dapat mengawal keuntungan lebih berbanding kerugian.
.
.

Apa yang dapat kami rumuskan hasil dari perkongsian Tuan Nawawi adalah kehendak yang memuncak dapat mengalahkan unsur negatif yang ada dalam diri.
.

Bahagian inilah yang kami hendak terapkan kepada semua orang termasuk anda yang membaca ini.
.

Kalau dia boleh mencetak wang sehari RM400 – RM1,000.00 dengan tidak mengganggu urusan kerja harian dia, anda macam mana?
.

Pasti hidup akan membahagiakan.
.

Nanti jumpa Ir Sofian ye di program Trade Gold For Money atau singkatanya TG4M .
.

Mungkin kisah anda pula akan kami paparkan nanti untuk menjadi inspirasi kepada orang lain yang memerlukan.
.
.

Admin – FT

About Author