16 June, 2024

Anak Muda Berumur Awal 20-an Yakin Untuk Trading Gold

2 min read
Kongsikan artikel ini

Program Simplified Trading Signal (STS) yang berlangsung selama tiga hari pada akhir bulan lepas di De Palma Hotel, Shah Alam telah berakhir dengan jayanya.

Salah seorang peserta STS termuda kali ini ialah Tuan Firdaus Alwi yang berumur 22 tahun. Sebelum ini, beliau pernah menyertai program Trade Gold For Money (TG4M) yang turut dianjurkan oleh Akademi JL.

Jika sebelum ini di dalam TG4M beliau hanya didedahkan dengan sistem TG4M iaitu trade menggunakan indikator, kali ini beliau hadir ke program STS untuk mendalami ilmu teknikal analisis dan mengetahui cara menganalisa pasaran menggunakan chart kosong sahaja.
.

Beliau mula mengenali Ir Sofian pada umur 18 tahun, dan kini baru beliau berasa yakin untuk menyertai program STS. Disebabkan kerana perasaan ingin tahu beliau yang kuat tentang bagaimana Ir Sofian mampu menjangkakan pasaran akan ke harga tertentu, beliau cuba belajar untuk mencungkil rahsia disebaliknya.
.

Setelah menghadiri program STS ini selama tiga hari, kini beliau sudah semakin nampak apa yang perlu dilakukan selepas ini. Malah, keyakinan beliau dalam membuat keputusan untuk trading semakin tinggi.

Kata beliau mengenai ilmu trading ini bahawa baca buku sememangnya bagus, tapi tak ada orang yang boleh tegur jika kita buat salah. Jadi kena ada mentor yang boleh menegur.
.

Mari kita lihat apa komen beliau tentang program STS ini di dalam video testimoni di SINI.

ir-sofian-akademi-jl-testimoni-sts-okt-2016-tuan-firdaus

Semoga Tuan Firdaus akan dapat mengaplikasikan ilmu TG4M dan STS dengan jayanya dan menjadi anak muda yang berjaya dalam trading gold.

Amiin….

Admin – FT

About Author