14 April, 2024

Berhenti Berada di Zon Selesa, Keluar dari Kepompong

2 min read
Kongsikan artikel ini

Kegawatan Ekonomi Salah Siapa?

Dalam situasi sekarang, Malaysia sedang menghadapi kegawatan ekonomi. Jika kita lihat, matawang negara kita semakin jatuh sehingga mencecah 4.20 MYR kini. Malah, dijangkakan matawang negara kita akan naik sehingga 4.50 MYR.

Namun sebenarnya masalah kegawatan ekonomi ini bukan sahaja dihadapi oleh negara Malaysia yang tercinta ini, bahkan ianya juga dihadapi oleh negara serantau yang lain. 1 dunia menghadapinya! Hal ini kerana kita kini berada dalam kitaran kegawatan ekonomi dunia.

Di saat kita menghadapi situasi seperti ini, ramai di antara kita mula menyalahkan pihak-pihak tertentu. Masing-masing menuding jari antara satu sama lain. Padahal, tindakan tersebut tidak dapat menyelesaikan kekalutan dan kekusutan yang dihadapi
.
.

Apa Tindakan Bijak Anda?

Sebagai rakyat Malaysia yang telah hampir 60 tahun merdeka, bagaimana anda cuba untuk keluar dari permasalahan ini?

Kami melihat, ramai anak muda yang melibatkan diri dengan berurus niaga dalam pertukaran matawang Malaysia bagi mendapatkan pendapatan lebih. Kenapa anda tidak cuba untuk keluar dari kepompong ini?

Kita sebagai orang yang tidak putus asa harus mencuba sesuatu yang baru dan membuat satu anjakan paradigma. Keluarkan diri kita dari ‘comfort zone’. Jangan terlalu bergantung kepada usaha kerajaan dan orang lain yang kononnya akan membantu kita.

Kenapa anda tidak bertukar untuk berurus niaga menggunakan matawang USD pula? Di mana dalam bidang ‘Magnet Kekayaan’ iaitu Gold yang sudah pastinya memberikan satu inisiatif kepada kita apabila menghadapi kejatuhan kadar matawang. Seperti yang anda tahu, emas adalah ‘Precious Metal’ dan ianya kekal berharga sepanjang hayat.
.
.

Anda ada tonton video yang kami ‘Share’ di sini?

Ini adalah sebahagian dari ‘Teaser Gold Trader Intensive’ yang akan keluar di pasaran tidak lama lagi..

Kami cuba keluar dari ‘kepompong’ pemikiran untuk menyampaikan sesuatu yang sangat bernilai dan ianya akan menjadi satu penyelesaian masalah yang sedang ‘hot’ di perkatakan di mulut semua orang.

Insyallah

Dengan berkat doa dan sokongan rakyat Malaysia, kami sedang berusaha untuk keluar dari market Malaysia untuk membawa bendera Malaysia ke persada antarabangsa.

Video ini adalah sebahagian daripada video kami berbahasa antarabangsa untuk kami menerjah pasaran yang lebih luas.
Walaupun Akademi JL adalah nama yang tidak gah tapi semangat dan fokus kami tetap kuat dan mantap.

Kami percaya ‘Semangat Malaysia Boleh’ akan membawa kita semua ke persada dunia.

Kami alu-alukan & mengharapkan sokongan moral dan kata-kata semangat dari warga Malaysia semua.

Like & Share dengan rakan-rakan anda.

#irsofian.com

#akademijl.com

Admin -FT

About Author