1 March, 2024

Tahukah Anda Apa Itu Pin Bar Dalam Trading?

1 min read
Kongsikan artikel ini

Pin Bar

Pin Bar adalah formation candlestick yang menunjukkan ada tanda rejection pada sesuatu level harga dalam market tersebut.

Asal perkataan Pin Bar adalah singkatan bagi nama formation candlestick tersebut iaitu Pinocchio Bar, sebab bentuknya yang mempunyai ekor atau sumbu yang panjang seakan-akan hidung pinocchio.

Anda boleh lihat dalam chart market, terdapat pin bar yang menunjukkan rejection market nak bullish atau bearish tidak kira di dalam mana-mana time frame.

Sewaktu formation pin bar berlaku, anda boleh mengambil peluang untuk masuk position kerana profit ketika pin bar berlaku lebih tinggi daripada keadaan market yang lain.

Sebab itu, pentingnya untuk anda mengetahui fungsi-fungsi candlestick dalam trading ni. Dengan mengetahui fungsi candlestick, anda akan lebih mudah untuk membuat keputusan sama ada perlu untuk masuk position atau tidak.

Untuk maklumat lanjut mengenai Pin Bar, anda boleh layari laman web irsofian.com.

ir-sofian-akademi-jl-kenali-pin-bar

Jika anda berminat untuk meneyrtai program Simplified Trading Signal (STS), anda boleh hubungi talian Hotline Akademi JL: +6019-322 6769. Untuk pengetahuan anda, program STS akan berlangsung pada 29, 30 dan 31 Oktober ini di Shah Alam. Dan ini merupakan program STS yang terakhir untuk tahun 2016 ini.

#irsofian.com
#akademijl.com

Admin-FT

About Author