Kongsikan artikel ini

Simplified Trading Signal?

Tahukah anda, Akademi JL turut menganjurkan program Simplified Trading Signal (STS), selain program Trade Gold For Money (TG4M) yang dibuat setiap bulan.

Uniknya Program STS ini, ia hanya dianjurkan 3 kali setahun sahaja. Dan program STS ini berlangsung selama 3 hari. Lamakan? Tapi kenapa lama?

Sebabnya selama 3 hari ini lah speaker kami, Ir Sofian akan mengajarkan 15 strategi Teknikal Analisis yang hebat kepada anda. Otak anda akan dipenuhkan dengan segala macam teknik dan strategi yang POWER dan SUPERB.

Dan insyaallah, ilmu ini bukan sahaja anda boleh apply pada trading gold, bahkan untuk trading online yang lain juga anda boleh aplikasikan. Macam mana? Seronokkan?

Apa yang BEST nya STS?

Anda nak tahu apa yang best nya program STS ni?

Bagi anda yang sibuk untuk menghadap chart market gold setiap hari, dan anda juga tidak ada masa nak gunakan teknik scalper, anda boleh gunakan ilmu STS ini dengan setkan sahaja Order anda. Masukkan Pending Order, Take Profit, Stop Loss, dan anda boleh tinggalkan sahaja chart anda dan uruskan kerja yang lain.

Teknik ini dikenali sebagai Swing Trader. Anda boleh membuat analisa dan membuat jangkaan untuk 2 minggu atau sebulan punya target market gold. Dan semua analisa dan jangkaan ini anda belajar dari STS.

Tak best ke anda dapat buat analisa sendiri? Tak best ke anda dapat lihat signal sendiri? Dan anda tak perlu berasa risau sepanjang hari dengan keadaan market gold. Ilmu STS ini lah merupakan salah satu kemahiran yang anda perlu kuasai untuk trading dengan jayanya.

STS umpama Traffic Light?

Ya. STS ini umpama traffic light yang memberikan signal merah, kuning dan hijau. Dan trader umpama pemandu kereta yang berada di jalan raya. Apabila lampu merah, pemandu memberhentikan kenderaannya, dan apabila lampu bertukar hijau, pemandu kereta masuk gear, dan meneruskan perjalanannya.

Segala signal traffic light ini sudah terpahat dalam diri seorang pemandu. Seperti itu lah juga ilmu STS, yang memberikan signal kepada trader sama ada market dah nak bullish atau bearish. Dan trader sudah boleh stand by untuk masuk position apabila nampak tanda-tanda (signal) pada semua time frame.

Tak cukup best ke anda dapat signal macam signal traffic light?

ir-sofian-akademi-jl-sts-umpama-signal-traffic-light

Jika anda berminat untuk sertai program STS kami, anda boleh hubungi talian Hotline Akademi JL: +6019-322 6769. Untuk pengetahuan anda, program STS akan berlangsung pada 29, 30 dan 31 Oktober ini di Shah Alam. Dan ini merupakan program STS yang terakhir untuk tahun 2016 ini.

Apa tunggu lagi? Jom sertai sekarang.

#irsofian.com
#akademijl.com

Admin-FT