14 April, 2024

Trading Gold ni ada ‘RUGI’ tak?

2 min read
Kongsikan artikel ini

KERUGIAN ITU LUMRAH

Ada yang bertanya kepada Team Akademi JL, adakah Trading ini akan mengalami kerugian? Mungkin kerana nanti mereka perlu meletakkan sejumlah modal untuk trade dan mereka ingin memastikan sama ada bidang trading ini mempunyai risiko kerugian atau pun tidak.

Bagi orang yang baru nak masuk bidang Trading ini, sudah semestinya ia akan menjadikan diri mereka ‘fear’ dan mereka berasa takut untuk join. Takut dengan kerugian.

Jika kita lihat di dalam dunia bisnes sendiri, risiko kerugian itu sememangnya PASTI, dan terdapat pasang surutnya. Ada masa ia naik, ada masa ia jatuh.

Tetapi semua risiko kerugian ini boleh dibendung dan diperbaiki dengan pelbagai cara. Sama ada dengan menggunakan marketing yang power, pilihan staff yang produktif dan menggunakan planning strategy yang betul, dan macam-macam lagi yang menentukan ke mana arah sesuatu bisnes tersebut.

Seperti dalam dunia Trading pula, kerugian wajib akan ada. Tetapi ia bergantung kepada berapa banyak lot yang anda masuk di setiap ‘order’ anda dan bagaimana pula anda mengawal emosi anda. Jika anda masuk lot kecil, kerugian yang dialami hanya sedikit sahaja. Dan sudah tentu anda boleh cover kembali dengan profit di hari lain.

Tetapi jika anda awal-awal lagi telah set kan minda anda untuk menjadi Jutawan dan Kaya dalam masa yang singkat dan cepat, anda akan mengalami kerugian dalam masa 5 minit sahaja. Tahukah sebab apa? Kerana minda anda akan mendesak diri dan emosi anda sehingga anda tidak mampu mengawal emosi ketika trading.

Tahukah anda betapa pentingnya untuk megawal emosi ketika trading? Oleh sebab itu kerugian di dalam Trading adalah terletak ditangan anda. Anda yang mengawalnya.

3 TUNJANG UTAMA TRADER BERJAYA

Di dalam program Trade Gold For Money (TG4M), kami sangat menekankan 3 Pillar yang menjadi penyumbang utama untuk anda menjadi trader berjaya. 3 Pillar ini betul-betul ditanamkan di dalam kepala anda yang mana akan membuatkan anda betul-betul faham dan berpegang teguh kepadanya iaitu Mindset, Method dan Money management.

3 Pillar inilah yang akan membantu akan melakukan Trading secara tenang dan tidak gopoh dalam mendapatkan ‘keuntungan’. Kerana kebanyakan trader yang mengalami kerugian adalah mereka yang kalah dalam mengawal emosi mereka.

Adakah anda pernah mengalami situasi ini?

ir-sofian-akademi-jl-mengurus-emosi

Jangan lupa 23 Oktober 2016, TG4M Siri ke 20 akan berlangsung dan menggegarkan pasaran Gold!

Anda boleh terus mendaftar di http://bit.ly/tradegoldformoney2016 atau hubungi Team Akademi JL ditalian +6019-322 6769 dan kami akan bantu anda.

#irsofian.com
#akademijl.com

Admin-FT

About Author