16 June, 2024

Berbaloi ke Join Program Trading Gold ni?

3 min read
Kongsikan artikel ini

BERBALOI ATAU TIDAK?

Soalan ini sinonim keluar dari mulut mereka di luar sana yang baru ingin mengenali dunia trading.

Kami telah terangkan dan kami juga ingin menjawab secara bertulis untuk semua orang mendapat manfaatnya.

Lihat contoh di bawah.

Kes 1 :

Anda seorang usahawan Nasi Lemak, dan anda perlu membuat jualan melalui ‘marketing’ untuk menarik orang membeli nasi lemak yang anda jual.

Betul atau tak?

Dalam perniagaan Nasi Lemak anda pasti ada naik turunnya dan anda pasti akan menempuhi semua fasa-fasa ini iaitu dari fasa pertama iaitu permulaan bisnes sehingga lah ke fasa terakhir di mana anda memperoleh kejayaan dari hasil modal permulaan anda.

Pada waktu ini, anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari orang untuk membeli produk anda kerana mereka sudah memjadi pelanggan setia anda.

Dalam Trading bagaimana pula? Adakah sama seperti Kes di atas?

Di dalam Trading Gold ini sendiri, anda boleh membuat ‘Profit’ walau dari rumah sahaja. Yang berbaloinya, anda boleh mendapat profit sama ada ketika pasaran gold dalam keadaan menaik atau menurun. Di mana ianya cuma memerlukan ILMU TG4M untuk membolehkan anda memahami dan membaca pergerakan pasaran.

Dari segi ‘berbaloi’ dalam Trading atau tak, ianya sudah pasti sangat berbaloi kepada mereka yang ingin menambah pendapatan sampingan seperti suri rumah yang ingin bantu keluarga, pelajar universiti yang ingin menambah duit poket, pekerja kerajaan atau swasta yang memerlukan income tambahan, atau mereka yang bakal berpencen dari pekerjaan.

Ianya sangat sesuai kerana anda tidak perlu membuat ‘marketing’ untuk mencari atau melayan karenah pelanggan seperti bidang bisnes atau perniagaan. Anda hanya perlu fokus pada pasaran gold, dan dari situ sahaja anda sudah boleh mendapat keuntungan dari hasil trading anda.

KEUNTUNGAN SETIAP HARI?

Adakah anda boleh mendapat keuntungan setiap hari?

Ya, semuanya bergantung kepada anda. Jika setiap hari anda trade, setiap hari lah anda dapat mencetak duit anda sendiri. Tetapi jika anda malas, bagaimana keuntungan nak masuk. Betul atau tidak?

Yang pentingnya ketika trade anda perlu membuat keputusan dengan betul berdasarkan ilmu TG4M yang diajarkan, dan anda membuat transaksi jual beli pasaran gold setelah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan, profit milik anda.

Dari segi keuntungan di dalam Trading bagi pelajar TG4M yang telah masuk program ini, pihak Akdemi JL boleh memberikan kepada anda result mereka.

Kebanyakan pelajar kami menggunakan modal Trading mereka dalam RM4000. Anda bayangkan mereka mendapat keuntungan 3% sehari iaitu RM120 dan dalam seminggu mereka telah dapat 10% keuntungan iaitu dalam RM400. Jika anda lihat dalam masa sebulan, berapakah keuntungan yang mereka perolehi? Mereka mendapat dalam RM1600. Siapa nak bagi duit sebanyak itu kan?

Jadi pada pandangan anda, berbaloi atau tidak trading gold ni?

ir-sofian-akademi-jl-berbaloi-masuk-trading-gold-ni

Jika anda ingin tahu lebih terperinci lagi tentang program TG4M ini, Program TG4M ini akan berlangsung pada 23 Oktober 2016 di Shah Alam.

Team Akademi JL sedia membantu dan menjawab sebarang pertanyaan melalui PM kami, https://www.facebook.com/messages/akademijl atau terus WhatsApp kami ditalian +6019-322 6769.

#irsofian.com
#akademijl.com

Admin-FT

About Author