14 April, 2024

Pilihan Di Tangan Anda

2 min read
Kongsikan artikel ini

2 minggu lebih sahaja lagi.

Program Trade Gold For Money untuk bulan Oktober ini akan berlangsung.
Dan Program Simplified Trading Signal yang dianjurkan 3 kali setahun akan berlangsung selama 3 hari dan ini adalah penghabisan untuk tahun ini.

Program TG4M sesi ke-20 berlangsung pada 23 Okt 2016, manakala program STS berlangsung dari 29, 30 dan 31 Oktober 2016.

Apakah pilihan anda?
Anda kini disituasi yang mana?

1) Adakah anda sering tertinggal bas?

Setiap kali bas sampai, anda tidak ingin menaikinya. Sebab anda tidak pasti mampukah bas tersebut membawa anda menuju destinasi yang anda mahu.

Jadi anda hanya ingin melihat dahulu betul atau tidak. Sehingga sudah berkali-kali bas lalu, anda masih tetap di situ.. Tidak berganjak. Yang lainnya, sudah ramai yang jauh sudah perjalanannya.

Rugi. Sangat merugikan jika anda hanya ingin menjadi orang yang ketinggalan bas. Hanya selangkah sahaja, anda sudah boleh sama-sama berjaya seperti insan lain. Tetapi anda memilih untuk tidak bersama mereka. Bas sudah banyak yang berlalu, rakan anda yang lain sudah ramai yang berjaya. Tetapi anda masih ditakuk yang lama.

Masihkah anda ingin tertinggal bas lagi?

2) Atau anda sering mengejar bas?

Bas sudah bergerak melepasi perhentian bas, baru anda berlari-lari mengejar bas. Tetapi anda tetap berjaya menaiki bas tersebut. Cuma anda penat dan lelah semasa mengejar bas.

Ini lah ibarat bagi anda yang mengikuti program TG4M, kerana ilmu yang diajarkan memerlukan anda menunggu-nunggu signal. Anda sendiri perlu mengejar signal tersebut. Mengejar pasaran tersebut. Setelah tercapai, baru anda berasa lega.

ir-sofian-akademi-jl-situasi-anda-pilihan-anda

3) Atau anda hanya tunggu bas tiba di perhentian bas?

Anda hanya duduk relaks, menunggu bas di perhentiannya. Setiap kali bas sampai, anda naik dan terus bergerak menuju destinasi.

Ini ibarat bagi anda yang mengikuti program STS. Kerana ilmu yang diajarkan bagi kedua-dua program ini sangat berbeza.

Untuk STS, anda tidak perlu bersusah payah menunggu signal atau terkejar-kejar pasaran. Anda hanya perlu setkan semuanya dalam sistem, dan biarkan ia bergerak sendiri mencapai target.
.
.
Jadi, kini anda ingin membuat pilihan yang mana?
Adakah anda tetap ingin masih berdiam diri, dan hanya melihat?

Atau anda boleh pilih pilihan kedua dan ketiga?

Sebarang pertanyaan boleh hubungi talian Hotline Akademi JL: 019-322 6769

Admin – FT

About Author